Het overkomt ons allemaal wel eens. Je telefoon glipt tussen je vingers door en valt op de grond en het scherm is kapot.
Of de telefoon heeft waterschade opgelopen door het omvallen van een glas water of door het vallen van de telefoon in de WC. Met als gevolg dat de telefoon vochtschade heeft opgelopen. De meeste telefoons kunnen hier niet tegen. Is schade ontstaan aan je mobiele telefoon door vallen, stoten en vochtschade wel of niet gedekt op je inboedelverzekering?

De meeste verzekeraars hebben dit soort schades uitgesloten op de inboedelverzekering. Wel is het mogelijk om dit apart mee te verzekeren als extra dekking op je inboedelverzekering. Bij de meeste verzekeraars wordt deze dekking Mobiele Elektronica genoemd. Heb je dit meeverzekerd op je inboedelverzekering? Dan is schade aan mobiele apparatuur veroorzaakt door vallen, stoten en vochtschade gedekt op deze dekking. Er geldt geen eigen risico. Houdt er wel rekening mee dat mobiele telefoons vrij snel afgeschreven zijn. Dat betekent dat je al snel de dagwaarde uitgekeerd krijgt in plaats van de nieuwwaarde. Na 3 jaar is een mobiele telefoon helemaal afgeschreven.

Op de dekking Mobiele Elektronica zijn niet alleen mobiele telefoons verzekerd, maar ook tablets en laptops. Het dekkingsgebied kan verschillen per verzekeraar. De verzekering kan alleen geldig zijn in Nederland of je kunt kiezen uit werelddekking. Let hier op bij het afsluiten van deze verzekering.

De premie voor de dekking Mobiele Elektronica kost ongeveer € 10,- per maand.

Is het verstandig om deze dekking mee te verzekeren?
Dat hangt af van de waarde en de ouderdom van je mobiele apparatuur. En de hoeveelheid mobiele apparatuur die aanwezig is in het gezin. In bepaalde situaties kan het best verstandig zijn om dit mee te verzekeren. En in andere situaties juist weer niet.

Wil je advies over dit onderwerp?
Dat kan uiteraard. Stuur een e-mail naar: info@happyverzekerd.nl of een appje naar 06-40651986

Wij zijn een onafhankelijke assurantietussenpersoon en werken samen met meerdere verzekeraars. Wij zoeken een verzekering die past bij jou wensen.