Uitvaartverzekering

Nadenken over doodgaan is niet leuk. Toch kan deze verdrietige gebeurtenis hele vervelende gevolgen hebben voor de nabestaanden. De dood grijpt vaak hard in en brengt veel vragen en heftige emoties met zich mee.

Door vooraf zo veel mogelijk te regelen kun je de situatie voor je nabestaanden een stuk makkelijker maken. Bijvoorbeeld door bepaalde wensen vast te leggen. Of door te zorgen dat alle benodigde documenten en informatie makkelijk zijn te vinden.

Ook is het fijn als er is nagedacht over wie de kosten van de uitvaart betaalt. Nadenken daarover helpt. Door een checklist in te vullen leg je al veel vast. Dat is prettig voor degenen die achterblijven.

Het is niet altijd nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Misschien staat er wel genoeg geld op je spaarrekening. Of je hebt al een overlijdensrisicoverzekering die niet gekoppeld is aan je hypotheek en die uitkeert bij overlijden.

Natuurlijk zijn er andere redenen om juist wel een uitvaartverzekering af te sluiten zodat je nabestaanden financieel niet in de problemen komen na je overlijden.

Een uitvaart kost geld. Hoeveel, dat hangt sterk af van de keuzes die je maakt. Als je begraven wilt worden heb je te maken met grafrechten die per gemeente verschillen.
Ga er maar vanuit dat een uitvaart al snel minimaal € 4.000,- kost oplopend tot € 10.000,- (of zelfs nog meer als je bijzondere wensen hebt).

Wij helpen je graag te praten over doodgaan en wat voor gevolgen dit allemaal heeft. Wij kunnen je helpen met het vastleggen van je wensen en het invullen van de checklist. Daarnaast kunnen we samen met jou berekenen hoeveel je uitvaart gaat kosten. Afhankelijk van je financiële situatie kunt je vervolgens bepalen of het verstandig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wij kunnen een passende offerte voor je maken en als je dat wilt kunnen wij de uitvaartverzekering voor je regelen.

Omdat wij van de verzekeringsmaatschappij geen provisie ontvangen op de uitvaartverzekering brengen wij voor het in kaart brengen van je wensen en het afsluiten van de uitvaartverzekering eenmalig een bedrag van € 60,- in rekening.

Wil je meer informatie? Neem ook eens een kijkje op de website www.doodgaanendoorgaan.nl

Neem gerust contact met ons op om over dit onderwerp door te praten en wat de mogelijkheden voor je zijn. Wij helpen je graag!