Rechtsbijstandverzekering

Ontslag? Miskoop? Burenruzie?
Veel mensen hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is ondersteuning hierin noodzakelijk.
Dit kan behoorlijk in de papieren lopen. Het is daarom verstandig je te verzekeren tegen de kosten van rechtshulp. De rechtsbijstandverzekering bied je een vergoeding voor de onkosten van een juridisch proces.

Verzeker jezelf van juridische hulp bij een conflict.
Met een rechtsbijstandverzekering heb je altijd een jurist aan je zijde. Zo ben je verzekerd van juridisch advies wanneer je het nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je een conflict met je werkgever hebt, letselschade hebt opgelopen of een miskoop hebt gedaan.

Wat kun je verzekeren

Module Rechtsbijstand Verkeer
Deze module geeft dekking bij problemen als gevolg van het deelnemen aan het verkeer te land, te water of in de lucht.

Module Rechtsbijstand Consument
Onder deze module valt hulp bij bijvoorbeeld de volgende conflicten:
– verhalen van schade. Alleen als je schade lijdt waarvoor iemand anders aansprakelijk is. De dekking is bijna altijd beperkt tot het verhaal van de schade.
– Contracten. Problemen n.a.v. contracten over consumentenzaken. Conflicten over het kopen of huren van een artikel, of over een aan jou geleverde dienst.
– Overheid. Persoonlijke conflicten met de overheid. Geen belastingzaken.
– Personen- en familierecht. Problemen bij nalatenschap en adoptie.
– Echtscheiding is meestal niet of zeer beperkt gedekt.
– Strafzaken. Als je beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Behalve als er sprake is van opzet.

Module Rechtsbijstand Wonen
Deze module dekt alle geschillen die te maken hebben met wonen. Zoals koop- of huurgeschillen. Maar ook een conflict met je aannemer of met de gemeente. Of een geschil met de buren over bijvoorbeeld de schutting.

Module Rechtsbijstand Werk & Inkomen
Deze module dekt problemen op het werk, bijvoorbeeld bij reorganisaties of ontslagen. Dit onderdeel biedt ook hulp bij problemen met je pensioen of conflicten met uitkeringsinstellingen. Per maatschappij en per product kan de dekking voor deze module bepaalde zaken uitsluiten. Je kunt hiervoor de polisvoorwaarden raadplegen.

Module Rechtstand Fiscale en Vermogensconflicten
Deze module dekt geschillen met de belastingdienst. De dekking geldt pas vanaf het moment dat de zaak dient voor de Nederlandse belastingrechter (beroepsfase). Ook geschillen over de aan- en verkoop van aandelen, obligaties en opties in Nederland vallen onder deze module.

Module Rechtsbijstand Mediation bij echtscheiding
Je krijgt hulp van een mediator bij het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Je krijgt mediation als je huwelijk of geregistreerd partnerschap langer dan drie jaar heeft geduurd EN deze module minimaal drie jaar verzekerd is.

Wij helpen je graag de verzekering te kiezen die bij je past!
Neem contact met ons op en wij zetten alles duidelijk voor je op een rij zodat je makkelijk de juiste verzekering kunt kiezen.