Motorverzekering

Je kostbare motor bescherm je natuurlijk met een uitstekende motorverzekering. De motorverzekering is een duidelijke verzekering tegen verrassend lage kosten.
Vanaf het moment dat het kenteken van je motor op jouw naam staat, ben je wettelijk verplicht je motor te verzekeren. Anders mag je niet op de motor rijden. Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Daarmee ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan anderen.
Met alleen een WA-verzekering is je eigen motor niet verzekerd bij een ongeval of diefstal. Hiervoor kun je wel een uitgebreidere dekking kiezen, zoals de WA+ Beperkt Casco dekking of de WA + Volledig Casco dekking (All Risk).

Kies je voor een WA + Beperkt Casco (WA-Plus) dekking dan is je motor ook verzekerd tegen brand, storm en diefstalschade.

Bij de WA + Volledig Casco (All Risk) dekking ben je ook verzekerd voor schade die je zelf hebt veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer je de controle over de motor verliest en hierdoor onderuit gaat met je motor.

Naast deze dekkingen kun je ook kiezen voor een aanvullende verzekering naast je motorverzekering. Je kunt kiezen voor een Ongevallenverzekering voor opzittenden of schadeverzekering voor opzittenden of een Rechtsbijstandverzekering.

De WA dekking op de motorverzekering is voor iedereen verplicht. Veroorzaak jij met jouw motor schade aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders? Dan wordt deze schade vergoed op de WA-dekking van de motorverzekering. Je bent niet verzekerd voor schade aan je eigen motor. Wil je een uitgebreidere verzekering? Kies dan voor een WA + Beperkt Casco of een WA + Volledig Casco (All Risk) motorverzekering.
Deze dekking wordt ook wel WA-Plus verzekering genoemd. Met de WA + Beperkt Casco dekking ben je ook verzekerd voor een aantal schades aan je eigen motor. Deze schade is niet jouw schuld. Bijvoorbeeld brandschade en schade door diefstal. Deze schade heeft meestal geen invloed op je no-claimkorting.
De meest volledige dekking is de WA + Volledig Casco dekking. Deze dekking wordt ook wel All Risk genoemd. Met deze dekking ben je verzekerd voor alles wat onder de WA en WA + Beperkt Casco dekking valt. Maar je bent ook verzekerd voor bijna alle schade aan je eigen motor. Dus ook schade die je zelf hebt veroorzaakt. Bijvoorbeeld je verliest de controle over je motor en gaat onderuit.

Met deze dekking ben je verzekerd voor blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval op de motor.

Blijvende invaliditeit:
Word je door een ongeval blijvend invalide? Dan krijgt je een uitkering voor blijvende invaliditeit.
Overlijden:
Als je overlijdt door een ongeval, dan wordt het verzekerd bedrag uitgekeerd. Het verzekerd bedrag staat vermeld op de polis.

Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die jij of een andere opzittende van de verzekerde motor lijdt door een verkeersongeval als bestuurder of passagier van je motor.
Als je een verkeersongeluk krijgt, wordt de schade aan personen en schade aan persoonlijke bezittingen vergoed.
Schade door letsel wordt vergoed. Ook smartengeld wordt vergoed.
Als je door een ongeval overlijdt, dan krijgen je nabestaanden een vergoeding voor de noodzakelijke extra kosten van levensonderhoud.

Stel je hebt te maken met een ongeluk. Dan is het niet altijd meteen duidelijk wie hieraan schuld heeft. Als je voor de rechter je gelijk wilt of moet halen, kan dat flink in de papieren lopen. Met de rechtsbijstandverzekering krijg je gratis juridische hulp. Je bent verzekerd voor kosteloos onderzoek naar de schuldvraag, verrichten van expertise en het voeren van bijbehorende correspondentie

De dekking omvat onder meer:
• het verhalen van schade aan je motor en eventuele waardevermindering
• het verhalen van letselschade en schade aan kleding en bagage
• verkrijgen van smartengeld
Met de module rechtsbijstand krijg je goede rechtshulp.

 

Hulpverlening
Schade aan anderen
Brand
Diefstal of vernieling
Schade die u aan uw motor heeft veroorzaakt
1 jaar nieuwwaarde garantie

WA

Hulpverlening :
Schade aan anderen :
 
 
 
 
 

WA+Beperkt Casco

Hulpverlening :
Schade aan anderen :
Brand :
Diefstal of vernieling :
 
 
 

WA+ Volledig Casco (All Risk)

Hulpverlening :
Schade aan anderen :
Brand :
Diefstal of vernieling :
Schade die u aan uw motor heeft veroorzaakt :
1 jaar nieuwwaarde garantie :
 

Voordelen van de motorverzekering van Happy Verzekerd

Snel en makkelijk afsluiten.

Scherpe premie.

Minder premie betalen dankzij winterstoptarief of zomertijdtarief.

Snelle opbouw no-claimkorting.

Je ontvangt dezelfde no-claimkorting voor je auto als voor je motor als je beide bij ons verzekert.

Helm en motorkleding kan meeverzekerd worden.